Líčka to je vyhledávaná delikatesa, kterou najdete na tváři skotu.
Jemné a šťavnaté maso.
Nejčastější způsob přípravy je pomalé dušení se zeleninou nebo na červeném víně.
Velmi jemný kus masa, který se nachází na přední části plece.
Tento kus masa je krásně křehký a šťavnatý.
Hodí se na dušení, omáčky, prošpikování či malé steaky (medailonky)...
Loupaná plec je ze střední části plece na přední noze.
Tento sval se společně se svíčkovou řadí mezi nejjemnější sval.
Její jedinečnost se vyjadřuje jemným mramorováním a...
Váleček se nachází u spodního šálu hovězí kýty.
Jde o kulatý, hladký kus libového masa.
Hodí se na pečení a omáčky, dušení. Doporučujeme prošpikovat aby nebylo maso příliš suché.
Spider steak nebo-li pavouček pochází z pánevní jamky.
Tento kus je velmi těžko k sehnání, na zvířeti je ale nejvýše 0,5kg pavoučka.
Je to jemňounké maso svým mramorováním...
Květová špička je jemná svým mramorováním a výraznou chutí.
Také se ji říká PICANHA - tím že je pokryta vrstvou tuku, steak je pak delikátnější a štavnatější.
Hodí se na...
Maso je ze svalu bránice, které je nazýváni veverka.
Nachází se v blízkosti jater které masu dodávají silnou chuť.
Vhodné na grilování, minutky či masové rolády.
Flank je řez masa z pupku skotu, jde vlastně o břišní sval.
Je optimálně prorostlý tukem a je vláknité.
Doporučujeme neotáčet vícekrát hezky nechat z jedné strany a pak z...
Rump steak pochází z květové špičky přesně z horní části zadního masa.
Vyznačuje se jemným svalovým vláknem s tenkými tukovými žilkami.
Maso je velice libové, proto je vhodné...
Vysoký roštěnec je sval z oblasti hřbetu nejblíže krku.
Maso s jemnými vlákny, je prorostlejší než nízký roštěnec a tím si udržuje svou šťavnatost a chuť.
Hodí se na steaky či...